Melosolute 5 mg/ml
injekció
meloxikám
100 ml
  • Elérhető: Raktáron
nettó ár
kérlek, jelentkezz be

Javallat

Célállat fajok: Szarvasmarha (borjak és növendék állatok), sertés, kutya és macska.

Szarvasmarha:
Szarvasmarhák akut légzőszervi fertőzéseinek kezelésére, megfelelő antibiotikum-terápiával kombinálva, a klinikai tünetek csökkentése céljából. Hasmenéses megbetegedésekben szájon át adott folyadékterápiával együtt alkalmazva borjaknál (egyhetes kortól), és növendék, nem tejelő állatoknál, a klinikai tünetek csökkentése céljából.

Sertés:
Nem fertőző kóroktanú mozgásszervi megbetegedések esetén a sántaság és a gyulladás tüneteinek csökkentésére. Kisebb lágysebészeti beavatkozások – például herélés – után fellépő fájdalom enyhítésére.

Kutya:
A mozgásszervek akut és krónikus megbetegedéseinél jelentkező gyulladás és fájdalom enyhítésére. Műtétek utáni fájdalom és gyulladás csökkentésére ortopédiai és lágyszöveteket érintő sebészi beavatkozás után.

Macska:
Műtét utáni fájdalom csökkentése méh- és petefészek-eltávolítás vagy kisebb lágysebészeti beavatkozás után.

Adagolás

Szarvasmarha:
Egyszeri szubkután vagy intravénás injekció alkalmazása 0,5 mg meloxikám/ttkg dózisban (azaz 10,0 ml/100 ttkg adagban), szükség szerint megfelelő antibiotikummal vagy szájon át alkalmazott folyadékterápiával kombinálva.

Sertés:
Mozgásszervi megbetegedések:
Egyszeri intramuszkuláris injekció alkalmazása 0,4 mg meloxikám/ttkg dózisban (azaz 2,0 ml/25 ttkg adagban), szükség szerint antibiotikum-terápiával kombinálva. Ha szükséges, 24 óra elteltével második kezelés is adható.
Műtét utáni fájdalomcsillapítás:
Egyszeri intramuszkuláris injekció alkalmazása 0,4 mg meloxikám/ttkg dózisban (azaz 0,4 ml/5 ttkg adagban) a műtétet megelőzően. Különös figyelmet kell fordítani a pontos adagolásra, beleértve a megfelelő adagoló eszköz használatát, valamint a körültekintő testtömegbecslést.

Kutya:
Egyszeri alkalmazásra 0,2 mg meloxikám/ttkg adagban (0,4 ml/10 ttkg).
Mozgásszervi megbetegedések: egyszeri szubkután injekció.
A kezelés folytatására az 1,5 mg/ml meloxikám tartalmú belsőleges szuszpenzió alkalmazható 0,1 mg meloxikám/ttkg adagban, 24 órával az injekció beadása után.
Műtét utáni fájdalomcsillapítás (24 órás időszakon keresztül): egyszeri intravénás vagy szubkután injekció a sebészi beavatkozás előtt, például az anesztézia megkezdésekor.

Macska:
Egyszeri alkalmazásra 0,3 mg meloxikám/ttkg adagban (0,06 ml/kg/ttkg).
Műtét utáni fájdalom csökkentése méh- és petefészek-eltávolítás vagy kisebb lágysebészeti beavatkozás után: egyszeri szubkután injekció a sebészi beavatkozás előtt, például az anesztézia megkezdésekor.
A gumidugó legfeljebb 20 alkalommal szúrható át.

A használati utasítás letölthető PDF formátumban.

Canine Anterior Uveitis


Bite Wounds in Dogs and Cats


Managing Chronic Pain in Dogs and Cats, Part 1


 
Menü