Phenotab Flavoured 100 mg
tabletta kutyáknak A.U.V.
fenobarbitál
100 db
  • Elérhető: Raktáron
nettó ár
kérlek, jelentkezz be

Javallat

Generalizált epilepsziás rohamok megelőzése kutyákban.

Adagolás

Szájon át alkalmazandó.


Az ajánlott kezdőadag 2,5 mg fenobarbitál/ttkg (40 kg-onként 1 tablettával egyenértékű) naponta kétszer.

A kereszt alakú felezővonal miatt a tabletták két egyenlő félre (50 mg fenobarbitál) vagy négy egyenlő negyedre (25 mg fenobarbitál) oszthatók. A maradék fél/negyed tablettákat a következő adagoláskor fel kell használni.

A sikeres kezelés érdekében a tablettákat minden nap ugyanabban az időpontban kell beadni.

A szérumkoncentráció 1-2 héttel a kezelés megkezdése után ér el stabil állapotot. A gyógyszer teljes hatása nem mutatkozik az első két hét során, és az adagot ebben az időszakban nem szabad növelni.

A kezdő dózis bármilyen módosítását a klinikai hatékonyság, a fenobarbitál vérkoncentrációja és a nemkívánatos hatások mérlegelése alapján ajánlott elvégezni.

A vérszintek meghatározása elengedhetetlen a megfelelő kezeléshez. A terápiásan hatásosnak tekintett fenobarbitálszintek 15 és 40 μg/ml között mozognak.

A fenobarbitál kiválasztásában és az érzékenység vonatko­zásában fennálló különbségeknek köszönhetően a végső hatásos dózis jelentősen változhat a betegek között (testtö­megkilogrammonként naponta kétszer 1 mg-tól 15 mg-ig).

Nem megfelelő terápiás hatásosság esetén a dózis 20%-os lépésekkel növelhető, a fenobarbitál szérumszint­jének monitorozása mellett.

Ha a rohamokat nem sikerül kielégítően megelőzni, és a maximális koncentráció körülbelül 40 μg/ml, akkor a diagnózist felül kell vizsgálni, és/vagy egy második epilepszia elleni készítménnyel (például bromidokkal) kell kiegészíteni a kezelési protokollt.

A plazmakoncentrációt mindig a megfigyelt terápiás válasszal és a teljes klinikai értékeléssel együtt kell értelmezni, beleértve a toxikus hatások jeleinek ellenőrzését minden állatnál.

A kereszt alakú felezővonal miatt a tabletták 2 vagy 4 egyenlő részre oszthatók.

A használati utasítás letölthető PDF formátumban.

 
Menü