Animeloxan 1,5 mg/ml
belsőleges szuszpenzió
meloxikám
32 ml
  • Elérhető: Raktáron
  • Lejárati idő: 2024-10-31
nettó ár
kérlek, jelentkezz be

Javallat

Célállat fajok: Kutya.

A meloxicam nem- szteroid gyulladáscsökkentő szer (NSAID) a gyulladás csökkentésére és a fájdalom enyhítésére akut és krónikus mozgásszervi megbetegedések esetén.

ELŐNYÖK és INDIKÁCIÓK bővebben!

Adagolás

Adagolás

A bevezető kezelés egyszeri 0,2 mg meloxicam/ttkg  dózis az első napon. A kezelést naponta egyszer (24 órás időközzel) szájon át alkalmazott 0,1 mg/ttkg-os fenntartó adaggal kell folytatni.

Alkalmazási mód(ok) és módszerek

Használat előtt jól fel kell rázni. A táplálékba keverve kell alkalmazni.

A szuszpenzió adható a flakon cseppentőfeltétével  (igen kistestű  fajtáknál), vagy a csomagoláshoz mellékelt adagoló fecskendővel.

A cseppentő feltét  cseppenként 0,05  mg meloxicamot biztosít, (azaz 0,1  mg meloxicam/ttkg megfelel 2 csepp/ttkg adagnak). 

Adagolás adagoló fecskendővel:

A fecskendő a flakonhoz illeszkedik  és testtömeg-kilogramm skálával van beosztva, ami megfelel a 0,1 mg/ttkg-os  fenntartó  dózisnak. Így a kezelés megkezdésekor az első napra kétszeres fenntartó  térfogat  szükséges.

A klinikai válasz normál körülmények között 3-4 napon belül észlelhető. A kezelést legkésőbb 10 nap után abba kell hagyni, ha klinikai javulás nem jelentkezik.

Hosszabb távú alkalmazás során – a klinikai hatás  észlelése után (vagyis legalább 4 nap 

elteltével)  – a készítmény adagja a kezelt állat esetében a legalacsonyabb hatásos dózisig csökkenthető – ugyanis az idült mozgásszervi betegségekben jelentkező fájdalom és gyulladás mértéke változhat az idővel.

Használat során kerülni kell a készítmény szennyeződésének lehetőségét.

A használati utasítás letölthető PDF formátumban.

Osteoarthritis


Canine Anterior Uveitis


Bite Wounds in Dogs and Cats


Meloxicam


Managing Chronic Pain in Dogs and Cats, Part 1


Ízletesen gyógyítunk Terméklap


 
Menü